Május elseje nem csak a munka, hanem számunkra a mantrailing ünnepe is volt, és kihasználva a munkaszüneti napot, workshopunkon ismét épületen belüli keresésekkel dolgoztattuk meg a kutyákat, na meg a gazdikat is! Midegyik résztvevő páros munkáját izgalmas volt végig kísérni, közülük most be is mutatjuk Lily és Rose egy-egy keresését, valamint a helyszíneket is.

Lily, az angol springer spániel 3 hónapja mantrailingezik, de a gazdival egyetemben nagyszerűen fejlődnek. A zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont volt mantrailing továbbképzésünk egyik helyszíne, ahol számos kihívás elé állítottuk a kutyákat.

Nagyon fontos, hogy ezek a kihívások izgalmasak és megoldhatóak is legyenek, így fejlesztve a párosokat. Teret adva nekik, megfelelő mozgással és pórázkezeléssel hagyjuk a kutyákat maguktól, az orrukat használva rájönni a megoldásra, de amikor szükséges, akkor nem hagyjuk őket magukra. Az udvarban jól látszódik, mennyit számít a napos és árnyékos részek váltakozása, hogyan tud pontosítani a kritikus helyeken, és hogyan tud pontosítani a bejáratnál.

Az épületen belül a lépcsőházak mindig különös kihívást jelentenek, így itt is alapos szimatolásra volt szükség, hogy célba érjen. Nagyszerű munka volt! A hatalmas, belső udvarral ellátott épületben könnyű lenne eltévedni, de a kutyák szimatának hála azért mindenkit megtaláltunk.

Rose, a fiatal belga juhász pörgős, dinamikus kutya, az elmúlt időszak munkájának köszönhetően önmagához képest valamennyit lassult, azonban a motivációja nem csökkent. A keresésénél kimondottan fókuszáltan dolgozik, pedig most még a hormonok is jobban befolyásolták a megszokottnál. A törökbálinti MaxCity épületében trükkös feladatokat oldottak meg a kutyák, így Rose is. A lépcsőnél, megnyíló tereknél nagyon látványos, ahogy pontosít, jár az orra és az agya, de a zavaró nyom sem tudta megzavarni. A kamera viszont nagyonteszett neki! 😀

Élmény volt nekünk is két csoportban, váltott helyszíneken  dolgozni a részt vevő párosokkal, mindenki odatette magát, így a kutyák és a gazdik is kellemesen elfáradva térhettek haza. Sőt, volt, olyan kutya, aki a gazdi elmondása most fáradt el először igazán! 🙂

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a helyszínek biztosítását a Keresztelő Szent János Iskolaközpont és a MaxCity vezetőségének!

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!