MANTRAILING tanfolyam

start&plusz!

Kedveld a Facebook oldalunkat, ahol mindig értesülhetsz a legfrissebb információkról!

Mantrailing Tanfolyam kezdő és haladó párosoknak egyaránt!

Mantrailing Start – Kezdőknek

A teljesen kezdő párosokkal megtesszük az első lépéseket annak érdekében, hogy a kutya megértse a feladatát a szimatmunka során, méghozzá játékos, számára optimális módon.

Mivel ez egy csapatmunka, a gazdának, mint kutyavezetőnek meg kell ismernie és tudnia kell értelmezni a kutyája a viselkedését. Szakértő oktatóink a számotokra legjobb képzési módszereket alkalmazva vezetnek be Titeket a mantrailing világába.

A célunk az, hogy a kezdő kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.

Mantrailing Plusz – Tapasztaltabb párosoknak

Ha már van mantrailinges tapasztalatod, és szeretnéd bővíteni az ismereteidet, új helyzetekben kipróbálni magatokat, vagy netán úgy érzed, hogy elakadtál és visszatérő nehézségeitek adódnak, akkor számotokra építő, optimális feladatok elé állítunk, illetve segítünk feltárni a problémák okát, valamint megoldást is javaslunk.

Természetesen ehhez rád, a következetességedre és a kitartásodra is szükség van, de közösen elérhetünk arra a szintre, amikor azt érzed: most már nem amiatt kell aggódnom, hogy milyen nehézség adódhat a munka közben, vajon elindul-e szagról a kutya, ki tudjuk-e dolgozni a nyomot, hanem egyszerűen átadod magadat annak, hogy kellő támogatást biztosítva, de hagyod szabadon dolgozni a kutyádat!

A célunk az, hogy a mantrailing terén bármilyen tapasztalattal rendelkező kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.

A mantrailing képzéseink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy – a gyakorlati tapasztalatokat és a klasszikus, valamint modern tudományos ismereteket alkalmazva – a keresőmunkán-szimatoláson keresztül épüljön a kölcsönös bizalom és magabiztosság, a kutya élvezettel, motiváltan és koncentráltan kövesse a nyomot, eközben pedig  a kutyavezetői szerepet betöltő gazda megismeri a kutya testbeszédét, rengeteget tanul róla és egészen más szemmel fog tekinteni a kutyájára!

A tanfolyam elvégzése után lehetőség van csatlakozni a K9 Mantrailing Klubhoz, ahol tagként rendszeres edzéseken lehet részt venni, és az egyéni célokat figyelembe véve (pl. vizsgák, sport vagy mentőkutyázás) folytatjuk a képzést.

A képzésen bármilyen fajtájú és korú, a szimatmunkához – mantrailinghez – megfelelő egészségi állapotú kutyával lehet részt venni. Fontos, hogy a felnőtt kutya rendelkezzen alapvető szocializációval és ingerszoktatással.

A Mantrailing Start & Plusz Tanfolyam

2 online elméleti előadásból és 6 gyakorlati foglalkozásból épül fel.

A képzés díja 70.000 Ft/kutya/fő, mely egy összegben, előre fizetendő.

A gyakorlásoknál rád és az éhes kutyádra, valamint a következő dolgokra van szükség: jutalomfalat és kedvenc játék, nyakörv, hám (Y-hám), hosszú póráz. Ha van már saját felszerelésetek (hám és min. 5 m hosszú póráz), hozd el magaddal.

Amennyiben még nem rendelkezel ilyen eszközökkel, a tanfolyam idejére biztosítjuk számotokra a felszerelést. Ne feledkezz meg a kutya ivóvízéről és táljáról sem.

Számotokra kutyavezetőként javasoljuk a sportos, laza, de strapabíró és az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt.

A foglalkozások kis csoportokban zajlanak, hogy minden párosra maximális időt és figyelmet tudjunk fordítani.

Az elméleti blokkok 1-1,5 órát, a gyakorlati foglalkozások pedig 2-2,5 vesznek igénybe, ahol felváltva dolgoztok a kutyáitokkal. Míg egyikőtök kutyája keres, addig a többi eb az autóban várakozik.

Egy foglalkozásnak része a saját kutyával való keresés, valamint a segéd szerepének a betöltése (csapattársad kutyájának való elbújás), valamint egymás munkájának megfigyelése.

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

MANTRAILING START&PLUSZ

KEZDŐ ÉS HALADÓ TANFOLYAMOK

A képzéseken mindenki saját felelősségére vesz részt, valamint minden felvezető maga felelős a kutyájáért és annak bármilyen cselekedetéért. Amennyiben bármelyik kutya emberrel vagy fajtársaival szembeni agresszió problémával küzd, azt a képzés kezdete előtt a felvezető köteles jelezni a szervezőknek/kiképzőknek, valamint gondoskodnia kell a szükséges óvintézkedésekről (pl. szájkosár). Fertőző beteg kutyával (pl. köhögés) és tüzelő szukával a részvétel nem lehetséges.