Szervezetünk, a K9 Keresőkutyás Egyesület a modern szemléletű, minőségi keresőkutya kiképzés, azon belül is a mantrailing népszerűsítése céljából jött létre. Kiemelt célunk, hogy a mantrailinget kutyás sportként és mentőkutyás, szolgálati tevékenységként is úgy tudjuk űzni, valamint ezt másoknak is úgy adjuk át, hogy a kutyánk és mi is jól érezzük magunkat, ne legyenek felesleges stresszforrások és meg nem értett, valamint meg nem oldott problémák.

 

Célunk, hogy a sport és a mentőkutyázás terén szerzett gyakorlati tapasztalataink és a számtalan nemzetközi továbbképzés alapján, a kutyás párosokkal szorosan és egyénre szabottan, kiscsoportos képzések keretén belül az elmúlt években, évtizedekben előfoduló nehézségekkel a mantrailinggel most ismerkedő pársok már ne is találkozzanak. Azoknak is segíteni szeretnénk feltárni és megoldani a problémáikat, akik már rövidebb-hosszabb ideje mantrailingeznek – legyen bármi is a cél -, de úgy érzik, elakadtak, nem tudnak tovább lépni. Természetesen azokat a kutyás párosokat is szívesen látjuk, akik szimplán új aspketusokat szeretnének megismerni a mantrailing és a kutyázás területén. 

A Mantrailing Magazint is azért hoztuk létre, hogy folyamatosan meg tudjunk osztani Veletek hasznos információkat, érdekességeket, melyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak szenvedélyünkhöz, a mantrailinghez, ami modern világunkban a szimatoló kutyák fajának kimondottan ideális elfoglaltságot jelent!