A kánikula és a nyári zivatarok időszakában sem tétlenkedtünk. Július 22-én este, három csoport, 18 gazdi és 19 kutyája találkozott Pécs városában, hogy ismét a szenvedélyének, a mantrailingnek hódoljon.

A mostani workshopnak volt egy különleges apropója is: pécsi csapattársunk, Vera idősebbik kutyája, Pogi 10. születésnapját is ünnepeltük! Még sok boldog, közös évet,  jó egészséget és sok nyomot kívánunk mindekettőtöknek! 😉

Pogi szülinapi keresése után belevetettük magunkat a pécsi éjszakába, persze mantrailing tekintetében! Mondhatni, az időjárás most kegyes volt hozzánk :), bár az eleje máshogy indult, mint ahogy elképzeltük. Ahogy mondani szokták, a név kötelez: a mediterrán városban, egy igazi mediterrán ciklon zivatarában kezdtük meg első munkáinkat. A gyorsan elvonuló vihar, felfrissült pécsi belvárost és Mecseket hagyott maga után. A kellemesen párás levegő pozitív hozadékaként, nagyon szép keresőmunkákat láthattunk, kezdő és tapasztalt párosainktól egyaránt.

Az éjszakába nyúló keresések után, reggel a Mecsek lankáin és erdős-mezős területein folytatódott a szeminárium. Vagy küzdelem? A hegy adta kihívásokat kihasználva, kutya és gazda egyaránt szembesült az emelkedők és nedves csúszós lejtők, és a sűrü növényzetben való nyomkövetés nehézségeivel.  Az összetett, kihívásokkal teli nyomokon, határainkat megismerve, szórakoztató és mindenki számára, tanulságos workshopot zártunk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. vezetőségének hozzájárulását, hogy a Mantrailing Workshop egyik éjszakai helyszínének a csodálatos Zsolnay Negyedet választhattuk! Minden alkalommal nagy élmény számunkra, ha egy ilyen különös helyen dolgozhatunk a kutyáinkkal, éjszaka pedig még izgalmasabb volt a keresés!

Magyarország legnagyobb hagyománnyal bíró autóversenye, a Mecsek rally idén 56-ik alkalommal volt megrendezve, és mi is reméljük, hogy még sok Mantrailing Workshopot és képzést szervezhetünk Pécsett és környékén. Mi is visszavágyunk ide és ígérjük, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk ezeken az izgalmas helyeken!

A K9 Mantrailing Workshop sorozat októberben foltytatódik, de előtte szemptemberben elvonulunk a Balatonhoz, a K9 Mantrailing Táborokba!

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!