Az Alsónémediben található Greyhoundpark adott otthont a Weimaraner, Német és Olasz Vizsla Fajtamentés jótékonysági találkozójának.

Az eseményre ellátogató kutyásoknak lehetőségük volt kipróbálni több életmódot és sportot, mint például a coursinget és a mantrailinget is. A K9 Keresőkutyás Egyesület kiképzőinek segítségével több mint 30 kutya esett át élete első mantrailinges keresésén!

A csodálatos időben a sok érdeklődő miatt a gazdik türelmesen kivárták, hogy sorra  kerüljenek és hű társuk ezt a faj számára kiváló szimatmunkát kipróbálhassa. Sok mentett, különböző érzékenységű kutya is keresett, így nekik speciális, terápiás mantrailinget tartottunk. Izgalmas volt látni ezeknél a kutyusoknál, ahogyan fokozatosan megnyíltak előttünk és élvezték a jutalommal járó keresést a gazdik támogatásával és örömére. A terápiás mantrailing célja, hogy a kutya magabiztosságát és az emberekbe vetett bizalmát javítsuk, valamint a szimatmunka segítségével bizonyos környezeti ingerekhez szoktassuk.

A K9 Keresőkutyás Egyesületnél nem csak az a missziónk, hogy sport és mentőkutyás céllal képezzünk ki kutya-gazda párosokat, hanem kiemelt fontosságú számunkra, hogy segíteni tudjunk a problémás kutyáknak, valamint támogatni tudjuk az állatvédelemmel és -mentéssel foglalkozó szervezeteket. Emiatt a jövőben folyamatosan fogunk szervezni jótékonysági célú workshopokat, ahol a részvételi díj teljes összegével tudjátok támogatni az adott szervezet működését, cserébe pedig kereshettek egy jót a kutyátokkal!

Mostani rendezvényünkön 50.500 forintot adományoztatok a Weimaraner, Német és Olasz Vizsla Fajtamentésnek. Köszönjük!

Hálánkat fejezzük az alsónémedi Greyhoundpark tulajdonosának és üzemeltetőjének is, akik ismét fantasztikus helyszínt biztosítottak számunkra! 

Milyen kutyás sport a mantrailing?

A Jótékonysági Napon megtisztelt bennünket maga Demény, a kötsög és a családja is, akik közül öccse, Marci bemutatta a mantrailing tudományát!