Mantrailing: szenvedély és életérzés

 

 

Kedveld a Facebook oldalunkat, ahol mindig értesülhetsz a legfrissebb információkról!

MANTRAILING? IGEN!

Szenvedély, mely élményeket ad, bizalmat épít és megváltoztatja az ember és kutya közötti kapcsolatot.

A kutya az orrát a földre szegezi, vagy magasabb fejtartással szimatol a levegőben, és erdőn-mezőn vagy forgalmas városi területen követi a keresett személy egyéni nyomát addig, amíg meg nem találja. A mantrailing optimális elfoglaltságot jelent a csodálatos képességekkel megáldott, az orrukat használó ebek számára! A kutyát különleges adottságaira – az ember egyedi és legfrissebb szagának azonosítására és követésére – építve folyamatosan játékos módon, de a kutyakiképzés modern tudományát és sok éves tapasztalatunkat felhasználva tanítjuk és fejlesztjük. Persze ehhez szükség van gazdaként Rád is, hiszen a munka a kutyáddal egy csapaként a hám és a hosszú póráz jelentette összeköttetésben zajlik.

A megfelelően felépített mantrailinges keresőmunka során hagyjuk a kutyát nyugodtan és önállóan dolgozni, méghozzá anélkül, hogy felpörgetnénk, hiszen mindenki számára ideális állapotot szeretnénk teremteni a kereséshez. Így segítünk elmélyíteni az ember és kutya közötti kapcsolatot ezzel a fantasztikus, a kutyákra szabott játékkal, sporttal!

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

SZOLGÁLTATÁSAINK

MANTRAILING KIKÉPZÉS, KÖZÖSSÉG ÉS VIZSGÁK

Nevelés, sport, terápia és akár életeket is lehet menteni a segítségével.

De csak akkor, ha helyesen csináljuk, azaz megfelelően képezzük ki a kutyánkat és gazdiként/felvezetőként mi magunk is megfelelően fejlődünk. Amennyiben téves úton zajlik a mantrailing oktatás, úgy számos nem kívánatos tényező kerülhet megerősítésre és túl is lehet terhelni a kutyát.

Célunk, hogy minden kutya kapjon lehetőséget arra, hogy a képességeit felszínre hozzuk, a számára ideális eszközökkel támogassuk a fejlődését, melynek köszönhetően magasabb szintre juthat a keresőmunkában.

A mantrailingnek tartósan pozitív élményt kell jelentenie mind a kutyának, mind pedig a gazdának, így örömet okozva mindkettőjüknek, ami hosszú távon a kiváló, koncentrált és megbízható szimatmunka és az igazi csapatmunka kulcsa!

MANTRAILING TÁRSUNKKAL, A KUTYÁNKKAL!

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

események

MANTRAILING TANFOLYAM, WORKSHOP ÉS SZEMINÁRIUM

KIKÉPZŐK

A K9 Keresőkutyás Egyesület kiképzői nem csak oktatják a mantrailinget, hanem aktívan végzik azt sportként és mentőkutyásként is, hiszen ez a saját kutyáink számára is kiváló elfoglaltság, melyet magas szinten űzve akár emberi életek megmentésekor is hasznosíthatunk! A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat!

Fazekas Tibor

Budapest és környéke

Farkas Baráti Attila

Szeged és környéke

Janovszky Gergely

Budapest és környéke

Dános Veronika

Pécs és környéke

Kövess minket Facebookon és Instagramon, valamint iratkozz fel Youtube csatornánkra!

[et_social_follow icon_style="simple" icon_shape="rounded" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="dark" network_names="true"]

MANTRAILING TUDÁSTÁR

Keresőkutyás enciklopédia folyamatosan bővülő ismeretanyaggal.

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

mantrailing magazin

Nem csak kutyáknak!

ilyen egy keresés

A célunk, hogy a kutyánk boldogan és önállóan, de szükség szerint a támogatásunkkal keresse meg kívánt a személyt. Na de hogyan? Hát így!

MANTRAILING FÓRUM

 

OSZD MEG! NÉZD MEG! SZÓLJ HOZZÁ! HALLGASS MEG MÁSOKAT!
BESZÉLGESSETEK! ISMERJETEK MEG MÁS NÉZŐPONTOKAT IS!
A mantrailing sport, szolgálat, hivatás. A célokhoz mérten alakítsd a képzést és alkalmazd a megfelelő eszközöket, figyelembe véve a te és a kutyád mindenkori képességeit és céljaitokat. 
Inspirálj másokat vagy meríts ötleteket a többiek keresőmunkájából a Mantrailing Fórumban!