– Mikor lesz a következő tábor? Mi biztosan jövünk!

– Most is Siófokon leszünk? Akkor lefoglalom a szállást!

– Az nem akadály, hogy mi még csak pár hónapja járunk edzésekre?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket kaptak trénereink a tavaly őszi, remek hangulatú, a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Camp óta. Így tehát nem volt kérdés, hogy egyesületünk az eseményt tavaszra újra meghirdeti. Klubtagjaink rekord gyorsasággal töltötték fel a létszámot, illetve várólistán is egy egész csoportnyi jelentkező maradt, akiket más programjainkkal igyekeztünk kárpótolni.

A tábor központi megszokott helyszíne most áprilisban is Siófok volt, ahol a szezon előtti első igazán tavaszias napokat kihasználtuk kreatív bújásokkal – kávézók teraszára vagy éppen mobilházak alá- , 2 és 22 óra közötti időkiesés nyomok fektetésével, csoporton belül is differenciált feladatokkal, melyek hol meglepetést okoztak kutyának és kutyavezetőnek egyaránt, hol az állóképességük fejlesztését szolgálták, hol a korábban felmerült problémákat orvosolták.

Siófok belvárosa, Sóstó, Töreki, Balatonvilágos bőven tartogatott izgalmas helyszínt a 4 napig tartó tréning maratonon részt vevő összesen 24 kutya-gazda párosnak, kísérőiknek, családtagjaiknak.


A gyakorlások végeztével a táborozók közösen pihenhettek és értékelték ki az aznapi feladatokat a Lavender Terasz étteremben, a Siócampingben, vagy éppen a Hedon kézműves söröző teraszán, ahol a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület orvosa és kutyavezetője, Dr. Papp István tartott részletgazdag beszámolót a A HUBA  rescue24  mentőcsapat  munkájáról  a  földrengés  sújtotta törökorszàgi  Atakiaban  2023. februárjában.

Mantrailinges vizsga rendszerünk 1-5-ös szintjein biztosítottunk vizsgalehetőséget a tábor ideje alatt, melynek mérlege 18 sikeres vizsga az alábbiak szerint:

MT-1

Mosonyi Erika és Ohio

Berecz Judit és Bonzo

Schneider Kinga és Latte

Markó Milán és Huba

Ökrös Dóra és Polly

Ökrös Dóra és Benji

MT-2

Rákos Lívia és Lily

Héra Eszter és Lunda

Berecz Judit és Bonzo

Markó Milán és Huba

MT-3

Rajkó Ági és Boomer

Kopácsi Katalin és Vadóc

Tapsonyiné Bátori Anna és Luna

Fodor Ádám és Rose

MT-4

Lendvai-Kovács Judit és Saci

Rajkó Ági és Boomer

Tarcsai Gábor és Dió

Saitz Balázs és Dömper

MT-5

Lendvai-Kovács Judit és Saci

Gratulálunk az eredményes munkához, és mindenkinek további lelkes felkészülést kívánunk a következő megmérettetésig!

Trénereink mit sem törődve a tavaszi fáradtsággal, 4 nap alatt nem kis távolságot tettek meg a kutya-gazda párosokat kísérve!

310

km

398.824

lépés

Folytatás az őszi táborokban 2023. szeptemberben, a K9 Mantrailing Camp megszokott helyszínén, Siófokon és környékén, ahol újabbnál újabb keresőkutyás kalandokkal várunk benneteket!

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!