Amikor a Balaton még csak ébredezik téli álmából, Siófok és környékének lakói egy visszatérő jelenséggel találkozhatnak: Maréknyi sportos ember kísér 1 kutyát, amelyet gazdája rikító színű hosszú pórázon vezet, s míg a csoportból egyvalaki furcsa jelmondatokkal instruál, addig a többiek hallgatagon figyelik és fotózzák, kamerázzák az elöl haladó kutya-gazda párost.

És valóban! Kívülállók számára így fest egy mantrailinges gyakorlás, míg számunkra, a K9 Keresőkutyás Egyesület Mantrailing Klub tagjainak ez a legkedvesebb elfoglaltságunk minden tavasszal (és ősszel), amikor 4 napig a Mantrailing Camp résztvevői vagyunk, vagyis, hogy reggeltől estig gyakrolohassuk kutyáinkkal a személykövetést a Balaton ekkor még csendes, de annál hangulatosabb tájain. 

Ez az a rendezvény, ami ugyan minden alkalommal, – évente négyszer -, keményen próbára teszi a két- és négylábú mantrailerek fizikai és szellemi állóképességét, de egyben lehetőséget nyújt olyan feladatok, helyzetek gyakorlására, melyeket a hétköznapi edzéseken nincs alkalmunk kipróbálni. Alkalmat biztosít, továbbá az aktuális tudásszint felmérésére az arra jelentkező párosoknak. Az áprilisi táborban 12 vizsgát bonyolítottunk le, melyből 7 sikeres eredménnyel zárult (1 MT-1, 1 MT-2, 4 MT-3, 1 MT-4 szinten). Gratulálunk hozzá!

A csütörtöktől vasárnapig tartó tréningeken összesen 30 kutya dolgozott 5 csoportban, az oktatók pedig több, mint 370 km-t, illetve 490 ezer lépést tettek meg a párosokat kísérve. A számokon is túlmutat azonban a közösségi élmény, mely a tábortűznél együtt töltött estékkel, csapatépítő kvízzel, karaoke-val vált teljessé és emlékezetessé. 

370

km

491.940

lépés

Folytatás májusban és az őszi táborokban, a K9 Mantrailing Camp megszokott helyszínén, Siófokon és környékén, ahol újabbnál újabb keresőkutyás kalandokkal várunk benneteket!

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!