MANTRAILING KLUB

A K9 Keresőkutyás Egyesület Mantrailing Start vagy Plusz! Tanfolyamát elvégezve lehetőség van csatlakozni a Mantrailing Klubhoz. Kiképzőink Magyarország több pontján tartanak folyamatos edzéseket: Budapesten és az agglomerációban, Pécsett és Szegeden, valamint e városok közvetlen környezetében is. A klub tagjaként zártkörű, kiscsoportos vezetett edzéseken van lehetőség részt venni, akár heti több alkalommal is.

A tanfolyam elvégzése után a Mantrailing Klubon belüli képzés egyénre szabottan, a célok és képességek figyelembevételével zajlik, legyen szó sportól, rehabilitációról, vizsgákról vagy akár szolgálati felkészítésről. Mindig Ti döntitek el a képességeitek, a lehetőségeitek és a céljaitok alapján, meddig szeretnétek jutni, mi pedig segítünk ebben! A sport kiváló lehetőség a kutya rendszeres lefárasztására, de a szimatolás, mint komoly agymunka számos pozitív hatással bír. Ha szeretnétek még komolyabb szinten űzni a mantrailinget, és már kellő rutinnal rendelkeztek, segítünk a mentőkutyás képzésben is.

A Mantrailing Klub aktív tagjai a K9 Keresőkutyás Egyesület kiemelt eseményein kedvezményes áron vehetnek részt.

Szervezetünk, a K9 Keresőkutyás Egyesület a modern szemléletű, minőségi keresőkutya kiképzés, azon belül is a mantrailing népszerűsítése céljából jött létre. Kiemelt célunk, hogy a mantrailinget kutyás sportként és mentőkutyás, szolgálati tevékenységként is úgy tudjuk űzni, valamint ezt másoknak is úgy adjuk át, hogy a kutyánk és mi is jól érezzük magunkat, ne legyenek felesleges stresszforrások és meg nem értett, valamint meg nem oldott problémák.

Célunk, hogy a sport és a mentőkutyázás terén szerzett gyakorlati tapasztalataink és a számtalan nemzetközi továbbképzés alapján, a kutyás párosokkal szorosan és egyénre szabottan, kiscsoportos képzések keretén belül az elmúlt években, évtizedekben előfoduló nehézségekkel a mantrailinggel most ismerkedő pársok már ne is találkozzanak. Azoknak is segíteni szeretnénk feltárni és megoldani a problémáikat, akik már rövidebb-hosszabb ideje mantrailingeznek – legyen bármi is a cél -, de úgy érzik, elakadtak, nem tudnak tovább lépni. Természetesen azokat a kutyás párosokat is szívesen látjuk, akik szimplán új aspketusokat szeretnének megismerni a mantrailing és a kutyázás területén.