Kezdő tanfolyam

matrailing start!

Kedveld a Facebook oldalunkat ahol mindig értesülhetsz a legfrissebb információkról!

A Mantrailing Start! tanfolyamon a teljesen kezdő párosokkal megtesszük az első lépéseket annak érdekében, hogy a kutya megértse a feladatát a szimatmunka során, méghozzá játékos, számára optimális módon. Szakértő oktatóink a számotokra legjobb képzési módszereket alkalmazva vezetnek be Titeket a mantrailing világába.

A mantrailing igazi csapatmunka: a kutya adja hozzá az orrát és veleszületett képességeit, a gazda, mint kutyavezető megismeri és megtanulja értelmezni a kutyája a viselkedését és támogatja a különböző helyzetekben.
A célunk az, hogy a kezdő kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.
A mantrailing képzéseink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy – a gyakorlati tapasztalatokat és a klasszikus, valamint modern tudományos ismereteket alkalmazva – a keresőmunkán-szimatoláson keresztül épüljön a kölcsönös bizalom és magabiztosság, a kutya élvezettel, motiváltan és koncentráltan kövesse a nyomot, eközben pedig  a kutyavezetői szerepet bezöltő gazda megismeri a kutya testbeszédét, rengeteget tanul róla és egészen más szemmel fog tekinteni a kutyájára!
A képzésen bármilyen fajtájú és korú, a szimatmunkához – mantrailinghez – megfelelő egészségi állapotban lévő kutyával részt lehet venni. Fontos, hogy a felnőtt kutya rendelkezzen alapvető szocializációval és ingerszoktatással.
A Mantrailing Start! tanfolyam elvégzése után lehetőség van csatlakozni a K9 Mantrailing Klubhoz, ahol tagként rendszeres edzéseken lehet részt venni, és az egyéni célokat figyelembe véve (pl. vizsgák, sport vagy mentőkutyázás) folytatjuk a képzést.

A „Mantrailing Start!” 2 elméleti előadásból és 6 gyakorlati foglakozásból épül fel.

A képzés díja: 70.000 Ft/kutya/fő (előre fizetendő).

A gyakorlásoknál rajtad és az éhes kutyád mellett a következő dolgokra van szükség: jutalomfalat, nyakörv, hám (Y-hám), hosszú póráz. Ha van már saját felszerelésetek (hám és min. 5 m hosszú póráz), hozd el magaddal.
Amennyiben még nem rendelkezel ilyen eszközökkel, a tanfolyam idejére biztosítjuk számotokra a felszerelést. Ne feledkezz meg a kutya ivóvízéről és táljáról sem.
Számotokra kutyavezetőként javasoljuk a sportos, laza, de strapabíró és az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt.
A foglalkozások kis csoportokban zajlanak, hogy minden párosra maximális időt és figyelmet tudjunk fordítani. Az elméleti blokkok 1-1,5 órát, a gyakorlati foglalkozások pedig 2,5-3 órát vesznek igénybe, ahol felváltva dolgoztok a kutyáitokkal. Míg egyikőtök kutyája keres, addig a többi eb az autóban várakozik.
Egy foglalkozásnak része a saját kutyával való keresés, valamint a segéd szerepének a betöltése (csapattársad kutyájának való elbújás), valamint egymás munkájának megfigyelése.

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

MANTRAILING START!

KEZDŐ TANFOLYAMOK

A képzéseken mindenki saját felelősségére vesz részt, valamint minden felvezető maga felelős a kutyájáért és annak bármilyen cselekedetéért. Amennyiben bármelyik kutya emberrel vagy fajtársaival szembeni agresszió problémával küzd, azt a szeminárium kezdete előtt a felvezető köteles jelezni a szervezőknek/instruktoroknak, valamint gondoskodnia kell a szükséges óvintézkedésekről (pl. szájkosár). Fertőző beteg kutyával (pl. köhögés) és tüzelő szukával a részvétel nem lehetséges.