Mantrailing a föld alatt – Február közepén folytattuk a a K9 Mantrailing Workshop sorozatot, melynek aktuális helyszínéül a Kőbányai Pincerendszer szolgált Budapesten.

A X. kerületben található egykori kőbánya hatalmas területe a történelem során számos esemény miatt játszott fontos szerepet az emberek életében, legyen szó városépítésről, sörgyártásról vagy a lakosság számára kialakított óvóhelyről. A külvilágtól elzárt hely manapság már turisztikai látványosságként szolgál a szervezett túrákon oda látogatóknak, de forgatnak itt filmeket, a “tóban” merülnek búvárok és rendeznek sporteseményeket is. Na meg alkalomadtán a K9 Keresőkutyás Egyesület szervezésében lehet mantrailingezni is!

A 30 km hosszúságú járat rendszerben sok lehetőségünk adódott, így a 19 résztvevő kutyás párossal 3 csoportban tudtunk a különböző helyszíneken dolgozni. Ilyen nagy, többszintes, lényegében teljesen zárt, de szellőzőkkel tarkított helyen nagyon speciális volt a légmozgás, a nyomok hol megvilágított, hol pedig teljesen sötét járatokban haladtak. Így nem csak a kutyák viselkedését volt érdemes megfigyelni a nyomok követése során, hanem a gazdiknak is voltak izgalmas pillanataik. 😀

Számunkra is nagy élmény volt látni a kutya-gazdi párosok csapatként való munkáját és a fejlődésüket! Köszönjük, hogy velünk voltatok ezen a helyen is, ahol a jövőben fogunk további keresési gyakorlatokat szervezni!

Az egynapos Mantrailing Workshop sorozatunk márciusban folytatódik, az esemény kiírása megtalálható honlapunkon!