Folytattuk a munkát a pécsi mantrailinges csapat tagjaival, január végén ismét egy intenzív napot töltöttünk el keresőkutyáink képzésével.

A gyakorlati képzésre egy sokrétű online előadással készítettük fel a résztvevő kutyavezetőket, mely során azt taglaltuk, a különböző keresőkutya típusoknál mire kell figyelni, kereső csapatként hogyan tudunk hatékonyan együtt dolgozni és tudjuk támogatni kutyánkat különböző helyzetekben, a mantrailing során. Megmutatkozott, hogy nem csak a kereséseknél, hanem a mindennapi életünkben is fontos, hogy figyeljünk a kutyánk legapróbb jelzéseire is, hiszen nagyon sokat lehet belőle tanulni!

Kezdő, újrakezdő, haladó és terápiás céllal dolgozó párosokkal volt szerencsénk dolgozni, akik kiválóan reprezentálták a kutyák és azok viselkedésének sokszínűségét és egyben kihívásait. A saját kutyákkal való keresés mellett a résztvevő gazdik sokat tanulhattak egymás munkájából, az ott elhangzó gyakorlati tanácsokból, hiszen megtapasztalhatták, mik az ok-okozati összefüggések, és hogyan érhetnek el azonnali változást és eredményeket.

Bár a viharos szelet éppen megúsztuk, a lakótelepi, parkos környezet igazi kihívást jelentett mindenkinek, de persze ezzel a céllal is választottuk, nem volt meglepetés! 😉 Fejben ott kellett lenni végig a kutyák mögött, mert sok dolog gyorsan történt, így a megfelelő reagáláson múlt sok minden. Ideális helyszín volt arra, hogy mind a gazdik, mind pedig a kutyák tanulni tudjanak ebből, a szerzett tapasztalatok által pedig sikerült szélesíteni a spektrumot. Vannak dolgok, melyeknek idő kell, hogy beérjenek, de már napon belül is élmény volt megfigyelni egyes párosoknál az előre lépést!

Pécsett is folytatódik a közös munka, ha pedig  Ti is részt szeretnétek venni ezen, akkor figyeljétek a következő, tavaszi workshop kiírását!