Tematikus városnézés vagy személykeresés panorámával? Bármelyik címet választhatnánk a K9 Keresőkutyás Egyesület 2023. évi első workshopjának, melynek Pécs városa adott helyet.

Több, mint 20 keresőkutyás páros tudását és technikáját csiszolták trénereink az egész nap kitartó hóesésben. A személykeresés “díszleteit” olyan látványosságok jelentették, mint a Tettyei romok, a Zsolnay Negyed vagy a Székesegyház és az Ókeresztény romok. Ne gondoljuk, hogy a városi nevezetességek csupán a gazdik szemeit gyönyörködtetik, hiszen a kutyák alkalmazkodó- és problémamegoldó képességét is kellően próbára teszik!

Műemlékek, lépcsők, belső terek, rejtett átjárók, hidak, felüljárók, sikátorok, szintkülönbségek: kipipálva! 🙂 Természetesen most is, mint minden képzésünkön nagyon ügyeltünk a feladatok differenciálására, tehát minden kutya-gazda páros a tudásának és tapasztalatának megfelelő kihívással találta szemben magát.

Mindig nagy öröm látni az elhivatott klubtagjaink fejlődését, illetve az újonnan csatlakozók lelkesedését, ezért még mielőtt hazaértünk volna Pécsről, már a következő workshopunkat tervezgettük.

Ugye ti is hasonlóan éreztétek magatokat?  🙂

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!