Nem kellett sokat várni az idei év első workshopjára, melynek Szeged városa adott otthont. Különös hangsúlyt fektettünk a kutyák viselkedésének megfigyelésére és értelmezésére, valamint a póráz másik végén lévő kutyavezetők szerepére.

A tél kellős közepén megrendezett két napos eseményre, minden várakozást felülmúlva nagyon gyorsan beteltek a rendelkezésre álló helyek. A napfény városa ismét megmutatta miért is érdemelte ki ezt a jelzőt, az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, szép, téli napsütéses idő fogadta az ország különböző pontjairól érkező 19 párost. 

Péntek este a Science Hotel előadójában zajlott az elméleti oktatás, amit élőben közvetítettünk azon résztvevők számára, akik nem tudtak itt személyesen megjelenni. A helyszín nevéhez méltó módon sokrétű előadással készültünk, ahol a kezdő és haladó résztvevők is megtalálhatták a számukra hasznos ismereteket.

Másnap reggel kezdetét vette a gyakorlati oktatás, ahol különböző helyszíneken változatos ingerekkel találkozhattunk. A belvárosi, lakótelepi és külterületi helyszíneket a szabadon sétáltatott “nem bánt a kutyám” gazdijai, a lőtér hanghatásai és a városba aznap érkező horvát-szerb kézilabda szurkolók tették igazán felejthetetlenné.☺ A csoportokban vegyesen kezdő és haladó párosok vettek részt, a mantrailinggel nemrég ismerkedő gazdik számára ez kiváló lehetőség volt betekinteni a haladó keresőmunkákba. Mindenkinek egyénre szabott feladatokkal készültünk, az adott páros aktuális helyzetének megfelelően, persze néha a határokat is feszegetve. A kihívásokkal teli nap végére kutya és gazda egyaránt új ismeretekkel és tapasztalatokkal felvértezve, az oktatókkal egyeütt fáradtan távozott, így úgy gondoljuk a képzés elérte célját. ☺

Workshop sorozatunk és tanfolyaink sorozata folytatódik, figyeljétek honlapunkat és jelentkezzetek! 😉 

Képek – Mantrailing Workshop Szeged, 2022.01.14-15.