mantrailing workshop

Kedveld a Facebook oldalunkat, ahol mindig értesülhetsz a legfrissebb információkról!

Ha már van mantrailinges tapasztalatod, és szeretnéd bővíteni az ismereteidet, új helyzetekben kipróbálni magatokat, vagy netán úgy érzed, hogy elakadtál és visszatérő nehézségeitek adódnak, akkor számotokra építő, optimális feladatok elé állítunk, illetve segítünk feltárni a problémák okát, valamint megoldást is javaslunk.

Természetesen ehhez rád, a következetességedre és a kitartásodra is szükség van, de közösen elérhetünk arra a szintre, amikor azt érzed: most már nem amiatt kell aggódnom, hogy milyen nehézség adódhat a munka közben, vajon elindul-e szagról a kutya, ki tudjuk-e dolgozni a nyomot, hanem egyszerűen átadod magadat annak, hogy kellő támogatást biztosítva, de hagyod szabadon dolgozni a kutyádat! 

A célunk az, hogy a mantrailing terén bármilyen tapasztalattal rendelkező kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.

K9 KERESŐKUTYÁS EGYESÜLET

KÖVETKEZŐ

MANTRAILING WORKSHOP

KÉPZÉSEK

A gyakorlásoknál rajtad és az éhes kutyád mellett a következő, szokásos dolgokra van szükség: jutalomfalat, nyakörv, hám (Y-hám), hosszú póráz, itató tál és víz.

Számotokra kutyavezetőként javasoljuk a sportos, laza, de strapabíró és az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt.

A workshopok kis csoportokban zajlanak, hogy minden párosra maximális időt és figyelmet tudjunk fordítani.

Egy workshopnak része a saját kutyával való keresés, valamint a segéd szerepének a betöltése (csapattársad kutyájának való elbújás), valamint egymás munkájának megfigyelése.

A képzéseken mindenki saját felelősségére vesz részt, valamint minden felvezető maga felelős a kutyájáért és annak bármilyen cselekedetéért. Amennyiben bármelyik kutya emberrel vagy fajtársaival szembeni agresszió problémával küzd, azt a szeminárium kezdete előtt a felvezető köteles jelezni a szervezőknek/instruktoroknak, valamint gondoskodnia kell a szükséges óvintézkedésekről (pl. szájkosár). Fertőző beteg kutyával (pl. köhögés) és tüzelő szukával a részvétel nem lehetséges.