Május óta vártuk a K9 Keresőkutyás Egyesület második siófoki Mantrailing Campjét, mely egy szikrázóan napos, kora őszi csütörtökön végre kezdetét vette!

Győrtől Szegedig, Debrecentől Pécsig, vagyis az ország egész területéről érkeztek a mantrailinges kutyák és gazdáik, így 4 csoportban összesen 34 kutya és 41 fő vett részt az őszi Mantrailing Campben. A helyszín most is, mint tavasszal, Siófok és környéke volt, mely nemcsak vonzó úticél a szeptemberi napsütésben, de újabb és újabb izgalmas helyszíneket biztosított a gyakorlásokhoz.

A négy napi tréning során hol a Club Aliga ősfákkal árnyékolt mintegy 2 km hosszú partszakaszán, hol a festői balatonvilágosi Magaspart peremén, Siófok forgalmas belvárosában és kikőtöjében, vagy éppen a Siócamping bungalói között gyarapíthatták kutyák és vezetőik mantrailinges tapasztalataikat összetett, különleges, tehát kihívásokkal teli feladatok által.

Egyesületünk a táborban is biztosított lehetőséget teljesítmény mérésre, a K9 Mantrailing vizsgarendszer követelményei szerint. Összesen 13 sikeres MT-1, MT-2, MT-3, ill. MT-4 szintű vizsgamunkát láthattunk. Gratulálunk mindenkinek az eredményes keresésekhez! Akiknek most nem sikerült a vizsgájuk, ne csüggedjenek, így is sok új és hasznos tapasztalattal gazdagodhattak!

Trénereink most sem kímélték magukat, négyfős csapatként összesítettben még az Ultrabalaton távját is  bőven túlteljesítették!

265

km

344.314

lépés

Ezúton is köszönjük, hogy a gyakorlásokhoz helyszínt biztosított a Siócamping, a Club Aliga és a balatonvilágosi Mészöly Géza Általános Iskola! A Mantrailing Camp résztvevői számára kedvezményes szállást kínált a Siócamping, továbbá a színvonalas vendéglátást és kiváló ételeket most is a Lavender Terasz és Étterem szolgáltatta.

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!