Mantrailing Workshop sorozatunk újabb eseményére 2022.03.15-én került sor Talpra Mantrailer! felhívással. Kihasználva a munkaszüneti nap adta lehetőségeket ez a workshop a beltéri munkák jegyében zajlott.

A három csoport közül kettő a MaxCity Lakberendezési Áruházban, egy pedig a zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpontban próbálhatta ki, milyen helyzetek és nehézségek adódhatnak akkor, ha nem a megszokott városi vagy külterületi helyszínen „tűnik el” a megkeresendő személy. Csúszós járólapok, tükröződő kirakatok, csillogó felszínek, lépcsők, bezárt ajtók, liftek, csupa-csupa olyasmi, amivel a kutyák nem is biztos, hogy találkoztak eddigi életükben.

A feladat így nem volt könnyű, de a munkára koncentrálva a gyakorlott és kevésbé rutinos párosok is szépen megoldották. A kutyáknak láthatóan tetszett ez az új kihívás, gyorsan alkalmazkodtak a számukra ismeretlen körülményekhez is.

Harmadik helyszínünk, a Premier Outlet pedig remek alkalmat teremtett arra, hogy az épületek között kavargó szél nehezítette nyomkidolgozást is gyakorolhassák a párosok. Ha nem is az óriáskeréken, de a magasjelzés bemutatására is szüksége volt egy-egy kutyának! 🙂

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a helyszínek biztosítását a Keresztelő Szent János Iskolaközpont, a MaxCity és Premier Outlet vezetőségének!

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!