Az idei március 15-ei időjárás sok kirándulós, kültéri programtervet keresztül húzott, de ki mondta, hogy mantrailingezni csak a szabadban lehet?

A K9 Keresőkutyás Egyesületnél nagyon szeretjük a nem mindennapi tréning helyszíneket, így vált mára már hagyománnyá, hogy munkaszüneti- és ünnepnapokra eső workshopjainkon épületekben vagy bevásárlóközpontokban dolgoztatjuk meg a kutyák orrát.

Idén sem volt ez másképp, nemzeti ünnepünkön kokárdák és hámok népesítették be a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpontot, a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskolát, a Fashion Trend Centert és a Premier Outlet árkádjait.

Csaknem 30 páros tapasztalhatta meg vagy élhette át újra, mennyire izgalmas, szórakoztató, de ugyanakkor komplex és magas koncentrációt igénylő feladat részben vagy egészben zárt térben kidolgozni 1-1 nyomot.

Trénereink kreativitása szárnyalt a végtelen nyomfektetési lehetőség között, amit a bevállalós bújók tovább színesítettek ötletes rejtőzködésekkel.

Lépcsőztünk, lifteztünk, ajtókat, szekrényeket nyitogattunk, maradék tízóraikat és elhagyott tornacipőket gyűjtöttünk, pincétől a padlásig, parkolótól a teraszig jutott mindenből is!

Bár egy átlagos workshophoz képest ilyenkor kevesebb lépést számlálnak az okosórák, a nap végére jóleső fáradtság ült ki minden kutya és gazdi arcára! 🙂

Következő egész napos workshopunk helyszíne talán a mostaninál is izgalmasabb lesz, de előtte még megnyitjuk az idei balatoni szezont a tavaszi Mantrailing Camp-pel.

Ha szeretnél részt venni a K9 Keresőkutyás Egyesület által szervezett Mantrailing Tanfolyamon, vagy egynapos képzéseinken és többnapos táborunkban, akkor figyeld az események kiírását és jelentkezz minél előbb!