Mantrailing Start & Plusz Tanfolyam – Budapest, 2022.11.10.

Mantrailing Start & Plusz Tanfolyam – Budapest, 2022.11.10.

Mantrailing Start & Plusz tanfolyamon kezdő és tapasztaltabb párosok egyaránt részt vehetnek!

Kezdőknek: A teljesen kezdő párosokkal megtesszük az első lépéseket annak érdekében, hogy a kutya megértse a feladatát a szimatmunka során, méghozzá játékos, számára optimális módon. Mivel ez egy csapatmunka, a gazdának, mint kutyavezetőnek meg kell ismernie és tudnia kell értelmezni a kutyája a viselkedését. Szakértő oktatóink a számotokra legjobb képzési módszereket alkalmazva vezetnek be Titeket a mantrailing világába. A célunk az, hogy a kezdő kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.

Tapasztaltabb párosoknak: Ha már van mantrailinges tapasztalatod, és szeretnéd bővíteni az ismereteidet, új helyzetekben kipróbálni magatokat, vagy netán úgy érzed, hogy elakadtál és visszatérő nehézségeitek adódnak, akkor számotokra építő, optimális feladatok elé állítunk, illetve segítünk feltárni a problémák okát, valamint megoldást is javaslunk. Természetesen ehhez rád, a következetességedre és a kitartásodra is szükség van, de közösen elérhetünk arra a szintre, amikor azt érzed: most már nem amiatt kell aggódnom, hogy milyen nehézség adódhat a munka közben, vajon elindul-e szagról a kutya, ki tudjuk-e dolgozni a nyomot, hanem egyszerűen átadod magadat annak, hogy kellő támogatást biztosítva, de hagyod szabadon dolgozni a kutyádat! A célunk az, hogy a mantrailing terén bármilyen tapasztalattal rendelkező kutya és gazda párosok munkáját úgy segítsük, hogy a tudásunk legjavát nyújtva, tapasztalatainkat célzottan átadva a leghatékonyabb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy minél problémamentesebb legyen a tanulás, a kutya és gazdája is legnagyobb örömét lelje ebben a különleges, közös munkában.

Mantrailing Start & Plusz tanfolyam elvégzése után lehetőség van csatlakozni a K9 Mantrailing Klubhoz, ahol tagként rendszeres edzéseken lehet részt venni, és az egyéni célokat figyelembe véve (pl. vizsgák, sport vagy mentőkutyázás) folytatjuk a képzést.

A képzésen bármilyen fajtájú és korú, a szimatmunkához/nyom követéséhez megfelelő egészségi állapotban lévő kutyával részt lehet venni. Fontos, hogy a felnőtt kutya rendelkezzen alapvető szocializációval és ingerszoktatással.

Mantrailing Start & Plusz program 2 elméleti előadásból és 6 gyakorlati foglakozásból épül fel. A képzés díja: 60.000 Ft/kutya/fő. A tanfolyam díja előre, egy összegben átutalással fizetendő.

Tervezett időpontok

A gyakorlásoknál rád és az éhes kutyádra, valamint a következő dolgokra van szükség: jutalomfalat és kedvenc játék, nyakörv, hám (Y-hám), hosszú póráz. Ha van már saját felszerelésetek (hám és min. 5 m hosszú póráz), hozd el magaddal. Amennyiben még nem rendelkezel ilyen eszközökkel, a tanfolyam idejére biztosítjuk számotokra a felszerelést. Ne feledkezz meg a kutya ivóvízéről és táljáról sem. Számotokra kutyavezetőként javasoljuk a sportos, laza, de strapabíró és az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt.

A foglalkozások kis csoportokban zajlanak, hogy minden párosra maximális időt és figyelmet tudjunk fordítani. Az elméleti blokkok 1-1,5 órát, a gyakorlati foglalkozások pedig 2,5-3 vesznek igénybe, ahol felváltva dolgoztok a kutyáitokkal. Míg egyikőtök kutyája keres, addig a többi eb az autóban várakozik. Egy foglalkozásnak része a saját kutyával való keresés, valamint a segéd szerepének a betöltése (csapattársad kutyájának való elbújás), valamint egymás munkájának megfigyelése.

A képzéseken mindenki saját felelősségére vesz részt, valamint minden felvezető maga felelős a kutyájáért és annak bármilyen cselekedetéért. Amennyiben bármelyik kutya emberrel vagy fajtársaival szembeni agresszió problémával küzd, azt a szeminárium kezdete előtt a felvezető köteles jelezni a szervezőknek/instruktoroknak, valamint gondoskodnia kell a szükséges óvintézkedésekről (pl. szájkosár). Fertőző beteg kutyával (pl. köhögés) a részvétel nem lehetséges.

További események